Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2017 23:40 - Съвременният български мъж - Едно голямо разочарование
Автор: iksrena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2017 23:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте блогъри!

Реших да споделя с вас огромното си разочарование от българските мъже. Не зная дали проблемите, които ще изредя се отнасят само за българските или за всички мъже глобално, тъй като не съм си поставяла за цел да разбера, но резултатите до момента са достатъчно разочароващи.

И така. Накратко за мен. Жена съм, на 28 години. Бакалавър по образование. Чета, пиша и говоря правилно на родния си език и се гордея с това.  Аз съм от хората, които избраха да останат в България.  И да си търсят щастието тук. Е да, но до момента не ми върви в любовта. Имах няколко несполучливи връзки. Както всеки нормален, млад човек, след неуспеха вдигаш глава и продължаваш напред в търсенето на нещо по-добро.
От няколко години съм доста селективна към мъжете. Подборът е доста сложен.
Това се дължи на факта, че мъжете на възраст 20+ няма какво да ми предложат. Боя се, че и мъжете над 30, също. Мога да обобщя в няколко точки какво научих до момента.
Ето и примерите:
  1. Обноски и възпитание - липсват. Всичко се свежда до някакво заучено държание, главно запаметено от филмите. Наизустени фрази, чиято цел е да впечатлят жената, без излишно да се напрягат. 
  2. Теми на разговор - темите на които мъжете умеят да разговарят почти свободно се свеждат до: секс, екшъни, малко автомобили или футбол, алкохол и пиянски истории (като повод за изтъкване), бивши гаджета и кофти колеги (или шефове)/в случай, че решат да се доверят/.
  3. Срещите - обикновено се провеждат на кафе, в парка или в заведение по избор. Разбира се има и такива момци, които смятат, че ще изпъкнат в очите на жената, ако я поканят на среща в мола. Най-омразното ми е да ме поканят на кино. Защото така на скъпите мъже не им се налага да говорят и съответно вероятността да си спечелят още една среща се увеличава.
  4. Подаръци - какво е това? Подарък, картичка, цвете? Това според мъжете са ненужни боклуци, за които жените си харчат парите. Но нямат нищо против да им подаряват по повод или без повод.
Огромното ми разочарование тепърва следва! Някъде, нещо е тотално сбъркано в ДНК-то на съвременните мъже. Всеки един от тях без изключения, се интересува от френска любов. Свирчовците предварително държат да уговорят как ще се проведе акта. Какво да очакват и съответно какво да дадат. Като предварително споразумение. За любов не говорим, защото за българина такова животно нЕма. Често когато се впуснат в действие обаче, се оказват неспособни да завършат започнатото. 
Наскоро чух от мъж определение за скучна жена, което държа да ви споделя. Ето какво твърди той:
"Скучна жена е жена, която отказва да прави френска. Не иска да експериментира с пози и с нея изобщо не мога да продължа". 

Продължаваме с правописа на българския мъж. Той е много в час с технологиите и обожава да използва всякакви чат програми. Не е много по приказките, защото нали е голямо момче, сам си плаща сметките за интернет и предпочита да го използва на МАКС. Ето защо любимите му приложения са Viber, What"s up, Skype, Facebook messanger и Instagram (за онези, които са се поохарчили за телефон).

Трудно пише на кирилица. А когато го прави задължително е с грешки. (Не че на латиница положението е по-различно), но това изобщо, ама изобщо не го притеснява. Винаги може да замаже неудобна ситуация със стикер или емотикон. Или пък да обърне темата на секс.
Книги? Не, той е прекалено зает за да чете. Последният път, когато е отворил книга, е било някога в гимназията. И то по принуда. Или за да нарисува нещо в нея. Освен това смята, че книгите са създадени за зубари и разни умствено изостанали хорица, които не заслужават да дишат.
Instagram - ето това е съвсем отделна категория, която заслужава да бъде разгледана. Мачовците се регистрират там за да разглеждат снимки. Ама разбира се! Че какво друго? Но не само. Много от тях се изявяват и като фотографи. Похвално! Да, наистина! Ето за снимките заслужават похвала. Бива ги. Много от тях успяват да уловят моменти. Пътувания, природа, животни. Браво! 

Работата
Някак логично след забавлението, идва ред и на работата. А българският мъж много го мързи. Хич не му се работи. Каквото и да върши. Ако работата му е лека, се оплаква, че му е скучно. И съответно кисне в гореизброените чатове, за да убие време в търсене на други отегчени от живота хора. Ако пък работата му е тежка (и не дай си Боже над 10 часа), тогава животът наистина му се струва адски несправедлив и омразен. Въпреки това някак въпреки заетостта си отново намира време за чат. 
Мечтата му е да намери идеалната, спокойна работа, с работно време до 17ч и заплата над 2000 лева. С 5 дневна работна седмица разбира се. И повече национални празници през годината, за да може да си почива.

Списъкът с негативи може дълго да продължава. Но ще се огранича с писането, защото от самата тема започна да ми прилошава. 
Целта на публикацията ми е да споделя. Надявам се, че има все още хора, които ще подходят с разбиране към написаното. И още повече, надявам се, че има хора, които ще се поучат от думите ми. Моля ви хора, МЪЖЕ, променете се! Започнете да четете. Затворете чатовете. Вдигнете носове от телефоните, огледайте се! Влюбете се! Обичайте! Спрете порното! Вреди на вас и на връзките ВИ! Проявете въображение. Не само в леглото. Пък и в леглото. Но спрете да изисквате. Започнете и да давате!



Гласувай:
5




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iksrena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7579
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930